Akik videókat küldtek be...

5 év

2012.05.29. 10:00

EDIT: Az élet nem állt meg! A magyar játékvideósok munkáinak összegyűjtése tovább folytatódik!

http://intengerkalozai.blog.hu/
 

Május 29-től a
ROSSZ PC JUNIOROK BLOG
hivatalosan MEGSZŰNT!

Részletek a bejegyzés további részében...

 

Hosszas megbeszélés és próbaidő után úgy döntöttünk, hogy bezárjuk a Rossz PC Junior Blog kapuit. Május 29-én fog megjelenni az utolsó videó, a Rossz PC Juniorok e-mail címe inaktív lesz utána. A blog természetesen megmarad, egyfajta archívként, múzeumként szolgálva az eddig beérkezett videókat illetően.

MIÉRT JUTOTTUNK ERRE A DÖNTÉSRE?

Nem volt egyszerű döntés. Először is, amit mindenki látott az a Juniorra érkező videók mennyiségének és azok színvonalának csökkenése (tisztelet a kivételnek). Ezt megfejelte még az érdektelenség, ami a közösségi élet felpezsdítését szolgáló eseményeket fogadta: az elvileg most május 31-én tartandó versenyről is kénytelenek voltunk végül lemondani, ugyanis alig 2-3 videó érkezett. Ebből minden lehet, de videós verseny nem. (Apró megjegyzés: a nyereményjátékos videók még a teljes zárás előtt publikálásra kerülnek.)

Ami nekünk ezekből lejött az az, hogy egyszerűen nem vagytok kíváncsiak erre, egyszerűen már nem érdekel titeket ez az egész Junioros téma. Éppen ezért, hogy tovább ne erőszakoljuk ezt a haldokló műfajt, meghoztuk ezt a döntést. Visszavonni nem fogjuk, hiszen nem hirtelen felindulásból született meg ez a döntés. Már hónapokkal ezelőtt a bezárás szélén álltunk, de újabb és újabb esélyt adtunk az egésznek. A legutolsó esély a mostani, nyár eleji verseny lett volna. Megegyeztünk, hogy amennyiben megfelelő érdeklődés lesz tanúsítva iránta, akkor minden megy tovább. Azonban sajnos bejött, amire számítottunk.

A nagyobb vitákat megelőzve: NEM adunk át admint senkinek. Aki úgy érzi van ennek jövője még, az nyugodtan csináljon privát oldalt, viszont annak, hogy ennek a műfajnak a hulláját még jobban megerőszakoljuk, semmi értelme nincsen.

Pár mondat a szerkesztőktől:

Théo: 

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy nem tudom mit mondjak/írjak. Sosem voltam nagy videós vagy kiemelkedő alak ebben a világban, csak egy srác, aki azt szerette csinálni, amit ebben a közösségben mindenki. Játszani a számítógépén. Emlékszem, az első videó, amit megcsináltam, valami borzalom volt, de mégis, akkor egy olyan közösség volt itt, ami biztatott és érdemes volt küzdeni és versengeni a többiekkel, azért, hogy a legjobbak közt legyek. Egyszer csak, ez a srác bekerült ennek az underground közösségnek a "központjába". Mégis, furcsa, hogy ez a közösség mennyit változott, mire ezt elértem. Sajnálom, hogy szép lassan eltűnt az a lendület és motiváltság az emberekből, akik pedig küldözgették a videókat (tisztelet a kivételnek)  nem feltétlen élvezetből csinálták, hanem azért, hogy ők is "ismertek" legyenek valahol. Gyanítom, ezután a szöveg után nem leszek népszerű, de ahogy elnézem az oldalt, sajnálom, hogy ennyi értékes ember tűnt el és olyan sok "magamutogató" figura jött helyettük. Saccolok, amikor azt mondom, hogy 4 éve látogatom az oldalt, de mégis, ez az idő szerintem pont elég ahhoz, hogy átlássam, mi változott. Elveszett az a fajta lelkesedés, ami régen összetartotta ezt a közösséget és oldalt. Ez nem a szerkesztők vitája, vagy a csapat alakulása, vagy esetleg FreddyD visszavonulása miatt történt, hanem a generációk közti különbségek miatt. Ismétlem, tisztelet a kivételnek, aki együtt tudott élni és meg tudta tartani a "hagyományait" ennek a világnak.

Ez így elég keserűnek tűnik, pedig higgyétek el, élvezetes évek voltak. Mint videós, alig vártam a kommenteket a videó alá, hátha javultam már valamiben, vagy mint szerkesztő, nagy öröm volt, amikor sorra kértétek, hogy írjak véleményt a videóitokról. Igen, nagyszerű évek és élmények voltak, kiemelve persze az RPCJ Oscar-okat, ahol sikerült egy harmadik helyet is elérnem. Megismertem nagyszerű embereket, mint LaLee, Frog vagy Grazour (most csak hármat említek, pedig 20-25 embert is ide írhatnék), akik már a mindennapi életemben is "részt vesznek". Láttam nagyon jó és nagyon rossz videókat (nem példálózok, mert nem illik ilyenkor) és óriási komment-háborúkat is, amik kimaradtak volna az életemből ha nincs ez az oldal. Köszönöm a figyelmet és ezt az elmúlt pár évet nektek, az olvasóknak, az oldalnak és úgy umblock mindenkinek!


$a$:

Mit is mondhatnék? Nem érzem magam annyira magas státuszban, hogy bárki felett ítélkezzek, viszont az utóbbi időben a tapasztalat azt mutatja, hogy sok videó tényleg nem ütött meg egy bizonyos mércét. Most erre persze lehet bármit mondani, de szerintem bőven kapott mindenki annyi támogatást és virtuális pofont, hogy abból leszűrje magának azt, ami hasznos lehet, és mi az ami csak fölösleges hozzászólás.

Én a Junior-nak és közösségének köszönhetem azt, ahol most tartok. Anno még 2-3 éve itt volt kint az első videóm, ami nem túlzok, 20-30 perces volt kb. Arra is emlékszem, hogy a végső gameplay-hez úgy vettem fel a hangot, hogy a mikrofont a hangfalhoz tartottam, mert a Fraps nem vette akkor még rendesen a hangot :) Szép emlékek és hihetetlen egyéniségek kapcsoltak az oldalhoz. LaLee, Killah, Othala, Grazor, Wolfi, a Maximum Games csapat összes tagja és még sorolhatnám.

Viszont most, egyszerűen már rossz látni, ami épp lezajlik. Kevés videó, a közösségbe néha olyan tagok kerülnek hogy hűdehaj, ráadásul a videósok közül is csomó olyan új van, akik az első videóik után 10el is ugyanott tartanak. Talán hiányzik az önkritika, talán nem figyelnek a hozzászólásokra, nem tudni. Sajnálom, hogy erre a sorsra jutott az oldal és ezáltal a jövőben pár új videós is, de ne keseredjen senki.

Ettől még nem áll meg az élet, ugyanúgy készülnek tovább a videók, ugyanúgy kérnék mindenkit, hogy próbálja meg, csináljon egy bemutatót vagy kritikát, egy saját blogot, és publikáljon. Hihetetlen élmény tud lenni akár egy saját blog, vagy egy csapat tagjaként videókat készíteni és akit eddig is érdekelt a téma, az ezek után sem hagyja majd abba. Át kell esni a tűzkeresztségen, de ha az ember jól viseli, és javít, akkor "true videóssá" válhat. Jelenleg teljesen példaértékű a WarZone csapat vagy akár Wolfi és LaLee mint egyén. Ők is innen indultak és azóta eljutottak egy olyan szintre, amit érdemes követni. A WarZone tele van tehetséges egyéniségekkel; Wolfi amikor kedve van és/vagy kijön egy számára érdekelt játék, abból csinál egy brutál bemutatót; LaLee pedig saját blogot vezet, javarészt általa kedvelt játékok/zenék/vizipipás kellékek bemutatásával írásban vagy videóban. És elhihetitek, mindannyian a nulláról indultak. 

Én köszönöm, hogy ennek a közösségnek a tagja lehettem, köszönöm a kezdő lökést mindenkinek és remélem a jövőben is hébe hóba belefutok 1-1 játékbemutató készítő csapatba. Az újaknak sok sikert kívánok a "szakmában", a régieknek pedig kitartást és egy nagy adag erőt a felfelé küzdéshez.


Borsesz

Ha nem túl nagy probléma, én is írnék pár sort két tétel tanulás, és a konzultációs óráim között :)

Nem szeretnék semmit sem túlragozni, hiszen előttem és úgy hiszem utánam is nagyon jól leírták, hogyan kezdődött ez az egész, hogyan folytatódott és hogyan ér most véget. Ha jól számolok, egészen 2008 tavaszától voltam állandó nézője a Rossz PC Junioroknak. 2009-ben, mikor elindítottam a Good-Games-t, nem is hittem volna, hogy én még tagja lehetek ennek a közösségnek. Visszagondolva nem is tudom mit láthattak a videóimban. Ha a mai időkben kerül volna ki, le merem fogadni, hogy nem tartanék itt, ahol most tartok. De visszatérve... A Junior adott arra késztetést, hogy beletanuljak a videószerkesztésbe, amit mai napig is nagyon élvezek. Már nem foglalkozok (annyit) játékokkal, inkább a filmek világában mélyültem jobban el, de mindent egybe véve, ha az első videóm nem került volna ki, most én nem lehetnék itt. Köszönöm mindenkinek ezt a pár évet, ugyan sajnos az elmúlt időszakban nem tudtam aktívan részt venni a szerkesztésben, de remélem azért hasznos tagja lehetettem ennek a közösségnek, minden tekintetben...

Sok sikert a továbbiakhoz!


LaLee:


Igen, 5 éve létezik a Rossz PC Juniorok oldal, egészen pontosan 2007. augusztus 11-én került ki a legelső játékbemutató, tovább támogatva ezzel az akkortájt, freddyD által beindított Rossz PC játékos bemutatók őrületét, és lehetőséget adva elindította a kezdő, ám lelkes "amatőr" játékbemutatósok akkoriban még végeláthatatlannak tűnő armadáját. Szinte az összes ismert(ebb) és esetleg a mára már megszűnt RPCJS hagyatékot mai napig is tovább vivő videós szárnypróbálgatásainak és első sikereinek színtere volt ez a blog. 

Nem is az idő múlása, sokkal inkább a RPCJS vége pecsételte meg a Juniorok sorsát is. Én anno, mikor freddyD abbahagyta a sorozatot, maximum másfél évet saccoltam a Junioroknak és lám még hamarabb is eljött az idő, sajnos. A látszat ellenére én igenis sajnálom, hogy így alakultak a dolgok. Nekem is baromira hiányzik a 2-3 évvel ezelőtti időszak, amikor szinte 2-3 hetekre előre beteltek a helyek a videók számára, ráadásul úgy, hogy napi 2-3 videót is kirakhattunk. Volt kétszer is olyan hét 2010 elején, amikor 11, illetve egy ízben 12 (!!) videó került ki egy hét alatt.

A Juniorral kapcsolatban igyekszem csak a szépre emlékezni. Az oldal változatosságát elősegítendő szerveztünk versenyeket, amik közül a legelső Junior Oscar verseny szerintem a Juniorok blog egyik fénypontja volt, számomra pedig a legjobb élmény, ami a Juniorokhoz kötődik. Sosem felejtem el, amikor Skype-konferenciában hirdettük ki a győzteseket, Killah a vihar okozta áramszünet miatt cirka másfél órás késéssel érkezett az egész díjátadó végére, amikor már Reactor udvarolt Othalának online. Felejthetetlen élmény volt, köszönöm!

Az egésznek a végén szeretném megköszönni, hogy részese lehettem ennek az egész Junior-őrületnek. Köszönöm azoknak, akik a legelső videómnál itt a Juniorokon vették a fáradtságot és kommentjeikkel segítettek bármilyen módon, illetve az állandó figyelmet, amivel az itt megjelent videóimat megtiszteltétek! Külön köszönet freddyD-nek és Athemilnek, akik beindították és lehetővé tették ezt az egészet, illetve szerkesztőtársaimnak: $a$nak, Killának, Théonak, Borsesznek és Othalának (igen, neki is). Illetve minden videóbeküldőnek, külön kiemelve a 'legnagyobbakat": SenshiInoue, Wolfi, TomVader, Nuclearvision, Reactor, illetve a Maximum Games csapatának köszönöm!


Búcsúzásként a Juniorok LEGELSŐ publikált videóját láthatjátok, illetve egy dallal búcsúznék. Hallgasátok és közben böngésszétek a Junior korábbi bejegyzéseit, nosztalgia gyanánt!

Szevasztok!

A RPCJr. legelső videója:
http://rosszpcjunior.blog.hu/2007/11/08/world_war_3

 

 





 

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rosszpcjunior.blog.hu/api/trackback/id/tr724542602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loller1002 2012.05.24. 10:26:03

Én nagyon sajnálom hogy megszűnik, mert itt igazi tehetségeket ismerhettünk meg.
Igaz ami igaz az utóbbi időben a színvonal csökkent és a videók száma is.
Ti (szerkesztők) mindent megtettetek, de sajnos ez lett a vége :(
Köszönöm hogy kitettétek a videóimat, és sok sikert a további karrieretek építésében!!!

TomVadeR · http://www.youtube.com/playlist?list=PL03J_-Z7EVRJaeOCKejb8-qsP0945HQ3v 2012.05.24. 10:44:28

Köszönöm a megemlítést, azt hiszem ez a post lesz az oka annak, hogy saját blogot fogok indítani. Most úgy érzem kicsit, mintha egy részem meghalt volna. Amikor freddyD bezárta a kaput, sajnáltam, de nem voltam annyira szomorú, mint most. Számomra ez a blog adta az első olyan sikert az életemben, ami időnként kis adagokban lelkessé tud tenni, hogy készítsek még videókat. Sajnálom, hogy megint akkor kerültem bele valami jóba, amikor annak már csak kis ideje van hátra. Sajnos a helyzetet én is észrevettem, hogy romlik folyamatosan a színvonal. Na mindegy, ígérem, hogy fogtok még tőlem bemutatókat látni, nem fogom abbahagyni egy ilyen bejegyzés miatt és buzdítok mindenkit, hogy Ők se tegyék. Bár tény és való, hogy erről az oldalról közvetlen linkeken keresztül rengeteg blog vagy videó könnyedén elérhető volt. Azért szép emlék marad az itt eltöltött izgalmakkal teli idő.

TaчŁσЯ™ · http://taylorpro.atw.hu 2012.05.24. 11:00:33

Jómagam is szerettem ide feljárni, legalább is mikor elkezdtem a videózást. Ez volt nagyjából durván 2010 augusztusában, ugyan is ekkor kezdtem el ezzel a műfajjal foglalkozni. Akkor én is egy elég aktív kis közösségbe csöppentem bele, akik bátorítottak és atyai jó tanácsokkal láttak el. Visszagondolva talán bennem is ott volt az a fajta becsvágy, hogy minél ismertebb legyek. 18 éves fejjel már viccesen gondolok vissza. Igazából már nem is a népszerűség hajt, csak, hogy tudjak olyat produkálni amit más értékel és megbecsül. A generációs szakadékra csak annyit, hogy valóban egyre nagyobb és nagyobb. Ami nekünk érték volt, az nekik már csak egy jelentéktelen kis puzzle darab. Lássuk be, azért elég sok a YouTube troll is mostanság, akik örömüket lelik abban, hogy a sárga földig ócsárolnak egy videót, elvéve a készítő kedvét az egésztől. Illetve a másik fajták, akik 80 Dislike-ot nyomnak egy videóra.
Összességében sajnálom,hogy ideáig jutott az oldal. Remélem még valami csoda folytán feléled mint főnix a saját hamvaiból és újult erővel egy új videós generációval tovább folytatja azt, amit a játék videósok "atyja" FreddyD elkezdett!
Addig is mindenkinek kitartást és sok subbolót kívánok! Ne aggódjatok! A YouTube-on egyre nagyobb nézettségnek örved ez a műfaj :)

Melcator 2012.05.24. 11:02:52

@TomVadeR: ::) kíváncsian várom azt a blogot amennyiben hasonló lesz mint a Rossz pc juniorok.

Wolfi24 2012.05.24. 11:35:06

Én is köszönöm a megemlítést, habár azért annyira nem érdemlem meg, mivel mindössze csak 5 videót készítettem. Kár, hogy megszűnik az oldal pedig 2007-től naponta feljártam ide nézelődni, persze akkor még nem éreztem késztetést arra, hogy bemutató videókat készítsek. Aztán derült égből villámcsapás 2009-ben létrehoztam egyet. De nem álltam volna neki, hogy ha két éven keresztül nem kapom a sulykolást az oldaltól. :)
Pedig még a Max Payne 3-ból is szerettem volna videót készíteni. El is készítem nem kell megijedni, de valahogy olyan fura lesz, megszokott rutinomat, meg kell változtatni. Pedig tényleg naponta feljártam, csak nagyon lusta vagyok kommentelgetni. :|
Viszont igazatok van. Az oldal tényleg iszonyatosan haldoklott. Kár érte. Pedig régebben még egy CS partit is lenyomtam a Maximum Games-el és jó néhány taggal innen. Szép kis idők voltak. :D

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.05.24. 11:40:02

Ugyan azt tudom elmondani, amit TomVader. Köszönöm, hogy kiraktátok az eddig készített videóimat és én is sajnálom, hogy csak így az utolsó fél évre lehettem a közösség tagja.
Viszont ahhoz is tartom magam, amit hónapokkal ezelőtt írtam: ilyen vagy hasonló gyűjtőoldalra nagy szükség van/lenne. Lehet, hogy a műfaj már valóban haldoklik, de egy kis stílus- és tartalombővítéssel talán még lehelhető bele valamennyi élet.

Ha a videós közösség igényli egy hasonló gyűjtőoldal létezését, akkor nagyon szívesen elindítanék egyet. Ha van még bárki, aki szívesen segítene ebben az dobjon nekem egy e-mail.
mkproject@indamail.hu

Navajonki 2012.05.24. 15:25:33

Vészes időszak ez a blogok számára, sorra húzzák le a rolót a jobbnál jobb oldalak. Persze valamilyen szinten érthető, sok ilyen site (nem csak játékokkal foglalkozó) indult el FreddyD és a RPCJS hatására, és ahogy a "mester" abbahagyta, lassacskán a többieknél is kezdett fogyni a lendület. Szomorú, de sajnos igaz. És habár én nem voltam oszlopos tagja ennek a közösségnek, számomra is fáj, hogy vége lett, valamint hogy így lett vége. Persze ez nem jelenti a műfaj halálát, nyilván kevesebb vállalkozó szellem lesz így, de biztos vagyok benne, hogy látunk még feltörekvő amatőröket. Ha nem itt, akkor máshol.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2012.05.24. 16:20:10

@Mick Kramer: ha sikerül elindítani a projektet szólj, mert a reklámot szerintem vállaljuk, illetve megjelenítjük az elérhetőségeket a nosztalgiázó látogatóknak.

Melcator 2012.05.24. 17:52:47

@Mick Kramer: én is nagyon sajnálom az RPCJ végét .. szívesen segítenék egy új hasonló blog elkészítésében ....

pizzapapa · http://warzoneonline.blog.hu/ 2012.05.24. 18:38:42

Hali!
Sajnos Én is csak az utóbbi egy évben kerültem bele ebbe a közösségbe. Remek motiváló erőt lehetett az itteni bíztató kommentekből meríteni egy újabb videó elkészítéséhez. Kár a Juniorokért, de mint azt már előttem leírták, meg van rá az okotok. Köszönöm, hogy eddig is csináltátok az oldalt, valamint tök jól esett, hogy megemlítettétek a Warzone-t. pp

BALAGE 2012.05.24. 21:03:08

Bánom, hogy mostanában nagyon elhanyagoltam ezt a blogot, hiszen már az érdeklődés is kevés volt, így a videók is és annak minősége is (persze szerintem én ott voltam a top 5 legrosszabb videósba), persze voltak nagyon jók is. LaLee első évadának a felénél csöppentem ebbe az egész világba, és nagyon jó volt ennek a közösségnek a tagja lenni, de egyszer mindennek vége lesz. Köszönöm ezt az 5 évet mindenkinek, és azt hogy evvel segítettetek beindítani a saját blogomat is. Köszönöm még egyszer.

Pindy/RubyL 2012.05.24. 21:30:38

Én sem voltam egy kimondottan aktív tagja ennek a közösségnek, de élveztem megnézni egy-egy videót. És magát az oldalt és a tevékenységét nagyon hasznosnak gondoltam mindig is. Valószínűleg mi is - Handheldék - egy olyan csapat vagyunk, akik színvonalrontók és kontárok... De köszönöm, hogy ennek ellenére is kitettétek a videóinkat! :)

TomVadeR · http://www.youtube.com/playlist?list=PL03J_-Z7EVRJaeOCKejb8-qsP0945HQ3v 2012.05.24. 21:54:51

@Mick Kramer: Segítek én is, ha kell :D
@RubyL: Szerintem kifejezettem ötletes bemutatókat csináltatok, attól eltekintve, hogy sok volt a japó játék, melyektől a hideg ráz ki általában:D

(Tom) 2012.05.25. 15:16:57

T_T
Ahogy olvastam az egészet és ment alatta a zene, én esküszöm,hogy majdnem elsírtam magam!(de minimum bekönnyeztem)
Hatalmas veszteség lesz szerintem a blog leállása...
(mondhatni elérte a válság az internetet is...)
Őszinte részvétem, sajnálom,hogy ezt kellett tennetek :(

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.05.25. 16:29:25

@Mick Kramer: Én is segítenék szívesen. smokingbarrelsinfo@gmail.com-on megtalálsz :)

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.05.26. 16:02:31

Emberek, úgy néz ki kialakult az új oldal stábja! Jövőhéten nyitunk. Az elérhetőségeket majd még kiírjuk pár helyre. :)

Đ3LTA · http://gamersbrotherhood.blog.hu/ 2012.05.27. 11:40:06

Legalább olyan szomorú vagyok most, mint mikor az RPCJS megszűnt! Emlékszek még tavaly nyáron az irtózatosan sikerült bemutatóimra és a "virtuális pofonokra", melyek egyre fentebb juttattak engem... Nem értem miért, de valahogyan manapság már semmi kedvem játékbemutatót csinálni. Ami történt ezzel a kis közösséggel egyszerűen elvett egy nagyon jó hangulatot, amit szavakkal nem lehet leírni... Mondani valóm végére köszönet Borsesznek és Théonak, akik mindig nagyon jó és tartalmas értékeléseket írtak a videóimhoz!

Ez az utolsó kommentem a blogon, minden bizonnyal...

rozsi007 2012.05.27. 19:39:07

Köszönjük ezt az 5 évet,nagyon sok remek videó volt itt.Hiányozni fogtok!Én meg már azt fontolgattam,hogy kéne videót küldenem ide...
További sok szerencsét minden videósnak!

Reactor 2012.05.30. 14:30:05

Sajnálom hogy véget ér a Rossz PC Juniorok oldala, de hát Nelly Furtado nótája óta tudjuk hogy minden jónak vége szakad egyszer...tényleg nagyszerű kezdeményezés volt, nem tudom, az érdeklődés miért tűnt el a videók irányában. Talán freddyD-vel együtt szállt sírba ez a blog is...ki tudja. Nekem mindenesetre hiányozni fog az oldal.
Remélem azért RockerLaLee, SaSkoma és a többiek nem hagyják abba a videózást! És igen, tényleg udvaroltam Othalának :)

veterán33 2012.05.30. 16:25:04

Nagy kár hogy bezár a blog.Pedig mindig vártam hogy egyes érdekesnek tűnő új játékot amelyről eddig csak olvasok végre látom működés közben is az előnyeivel és hátrányaival is.

És kár hogy levettétek a kereső funkciót az oldalról.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2012.06.02. 22:18:22

Mit is mondhatnék. Ahogy sokakat engem is főleg FreddyD munkája indított el a videós pályán. Örülök, hogy akkor kapcsolódhattam be a közösségbe amikor még az aranykorát élte és hogy azok közé tartozom, akik tudják, hogy milyen is volt az. :) Köszönöm, az oldalnak, hogy kiraktátok a videóimat és ezzel is támogattatok. Arról, hogy most milyen a műfaj és a közösség inkább ne is beszéljünk (persze tisztelet a kivételnek). A régi videósoknak üzenem, hogy csak így tovább. Az új feltörekvőknek pedig, hogy hajrá!

argo001 2012.06.02. 22:42:12

Sajnálom, hogy vége mert régebben nekem is fent voltak itt a videóim. Nem nagyon néztem ezt az oldalt az utóbbi időben, meg a videók készítését is abbahagytam, de kár az oldalért. Bár a szakma nem pörög már egy jó ideje, így teljesen logikus a lépés. További sok sikert az oldal készítőinek, és Othalának, mert egy-két junioros szerkesztőn kívül vele beszéltem még.

Polgár Csaba · http://cornersofthegalaxy.blog.hu/ 2012.06.14. 00:14:50

Az igazat megvallva nem lepődtem meg ezen (bár picit későn reagáltam erre a hírre, de hát BME ezért szeretlek), hiszen bár vannak nagyon jó videósok valamiért nekem egyre inkább azaz érzésem hogy ez az egész magyar videós társadalom elkezdett haldokolni egy picit, lehet erre mondani, hogy á dehogy. Ha jobban belegondolunk a folyamat már egy ideje tart, és leszámítva néhány embert sokan eltűntek vagy épp az érdeklődést csappant meg. Sokat gondolkodtam, hogy itt miért haldoklik szép lassan, míg külföldön (főleg az USA-ra gondolok itt) él és virul. Persze Amerikában a minőség jobb, persze nem elérhetetlen, de a nagy különbség a hozzáállás. Mi (alias magyarok) hobby-ből csináljuk, így annyira nagy "elvárás"/"kötöttséget" nem okoz a dolog. Teszem azt a Doug Walker (Nostalgia Critic) vagy Joe Vargas (Angry Joe) lényegéből ebből él, szóval fent kell tartaniuk az érdeklődést, míg itt tisztelet a kivételnek nem mindig sikerült fent tartani az érdeklődést vagy épp a minőséget. Szerintem, bár remélem tévedek, ezt hobby szinten hosszútávon nem biztos hogy fent lehet tartani. Bevallom őszintén én se néztem fel ide már hónapok óta, mert egyrészt időm nem volt, másrészt valahogy nem izgatott már a dolog, hiszen olyan játékot, amit vagy ne ismernék vagy pedig olyan típusú, ami érdekelne nem sok volt. Jó párba belekezdtem de abba is hagytam, akár jó volt a videó akár nem, mivel az elején kiderült, hogy érdekel-e a játék vagy sem, míg régebben többet néztem ezeket és akkor is végignéztem, ha tudtam is hogy ezzel a játékkal nem fogok játszani. Remélem tévedek és csak egy átmeneti dolog ez, vagy csak én vesztettem el az érdeklődést ez iránt.

Rockerlevi® · http://www.rltp.blog.hu 2012.06.16. 12:07:00

Az oldal vagy 1,5-2 éve halott, még bökdöstétek kicsit a hullát de már amúgy is vitte magát az egész, a szerkesztőknek dolguk nemvolt csak néha kipakolni 1-1 videót.
Nem állt jól hogy "picit" sajnáltattátok magatokat is, hisz úgy hagytátok ott az oldalt mintha ti találtátok volna ki a műfajt.Kevesen voltunk itt a kezdetektől, de közületek nem is tudnék felsorolni 1-et se aki igen.

Üdv a szerkesztőségnek!(Ez picikét nektek is szólt)

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2012.06.16. 13:48:15

@Rockerlevi®:

Nem mi találtuk ki a műfajt, viszont a mi felelősségünk volt továbbvinni, akkor is mikor javarészt jogtalanul lettünk leb..va dolgok miatt. Szerintem az, hogy 23x fel kell világosítani mindenkit, hogy a videók minőségéről és mennyiségéről nem mi tehetünk, közel sem sajnáltatás. Írtam is, hogy én szerettem itt lenni, ameddig nem kezdett el a színvonal ennyire esni, úgyhogy 100%-ig jogos, hogy sajnálom / sajnáljuk, hogy a blog bezárt.

Az, hogy nem tudsz felsorolni közülünk egyet sem, aki itt volt az elejétől az maximum azért lehet, mert vagy túl későn kezdted a Juniort látogatni vagy pedig nem akarsz tudomást venni dolgokról. 2008-tól kezdve kommenteltem, ugyanezen év nyarától fogva a videóim is kikerültek ide, 2009 tavaszától voltam szerkesztő. Sas és Théo szintén ezidőtájt volt rendszeres látogató, Borsesz is az első szerkesztőváltás óta szinte nálunk volt.

2008.szeptember 13. óta vagy a blog.hu-n regisztrálva és ez idő alatt csupán 64 kommented volt. Ugyan, kérlek akkor ki nem követte figyelemmel a kezdetek óta a blogot? :D

Borsesz · http://borsesz.blog.hu/ 2012.06.16. 23:20:45

@Rockerlevi®: A magyar játékvideós közösség, ugyan nem a mi kreálmányunk, de mi próbáltuk továbbvinni mind azt, amit sokan elkezdtek és sokan be is fejeztek. Én már nem igazán vagyok tagja ennek a csoportnak, de szerintem bátran kijelenthetem, hogy olyanokkal dolgozhattam együtt, akiket valóban videósoknak hívhatunk. És ha ezek az emberek, ezidáig próbálták fellendíteni mind azt, amivel mai napig is elég sokan foglalkoznak, akkor minimum egy 'kis' önsajnálat (ahogyan te fogalmaztál) szerintem kijár. Habár én inkább egy szomorú végkifejletnek hívnám, mert egy elég nehéz döntést kellett meghozni. Itt nem a kezdetekről van szó, nem arról, hogy ki maradt itt ilyen sokáig, nem is arról, hogy ki mennyi videót publikált erre az oldalra. Itt pontosan a szándékról és a belefektetett energiáról beszélek, amivel egészen mostanáig tudtuk üzemeltetni az oldalt. Ha te ezzel nem vagy megelégedve, egy egyesre értékelnéd ezt nekünk a bizonyítványunkba, akkor feltennék egy kérdést: Te mi mindent adtál volna a Rossz PC Juniorok oldalának?

MGFakeDeath 2012.07.26. 10:12:48

Kicsit megkésve,de könnyes szemmel köszönöm az Maximum Games stáb nevében a dicsérő szavakat(kétszer is meg lettünk említve, nem hittem volna,hogy Reactorral,Senshivel és más videósokkal 1 mondatba fognak minket említeni). Sajnálatos módom már mi is láttuk,hogy a blog a végét járja és a videósok sem voltak igazán a nagy közösség tagjai, a "veteránoknak" meg nem volt már nagyon idejük videót is csinálni a következő "nemzedéknek". Sajnálom,hogy így történt. Nekünk is a kevés időnk miatt át kellett állni a videózás helyett az élő adásokra (jó pár hónap után így elveszítve nézőink többségét),de ettől függetlenül mi töretlenül visszük tovább a jövőben is a videózás hagyományát. Reméljük az új RPCJ klónon sokan próbálkoznak majd meg videózással és a végén még néhány igazán legendás videós is születik majd. A blogolás egy történelmi része zárult le az RPCJ-vel! Köszönjük a nézőknek, a kedves adminoknak és mindenkinek a kemény kitartó munkát!

Mi folytatjuk tovább a www.maximumgames.hu-n csak ezúttal már élőben az egészet, felesleges sallangok és továbbra is elfogultság nélkül!

Egy élmény volt, köszönjük RPCJ!

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.08.04. 22:15:21

@MGFakeDeath: Az RPCJunior klónnak megy a szekér. :) Sok videó érkezik sok tehetséges videóstól.

VIDEACITY5 (törölt) 2012.08.30. 10:39:34

Helló!
Én ugyan nem voltam annyira benne ebben a szakmában, de azért remélem, néhányan emlékeznek rám. Nem kerültem a középpontba, nem voltam sikeres, és talán nem is nézem olyan régóta az oldalakat, mint ezek az emberek, de mégis átérzem a fájdalmukat, mert tudom, milyen volt ez a videózás még a fénykorában. Lalee-val kell egyetértenem, a mester elmenetele után sokszor idmentem, és már vártam, mikor süllye el a hajó. Sok videó jött ki azóta, de FreddyD sorozatának vége volt a végállomás. Jó volt követni az oldalt, sok szerencsét nektek az életben
VIDEACITY5 (PS Játékok Sorozat) ;)
süti beállítások módosítása