Akik videókat küldtek be...

Közérdekű Közlemény - Google Chrome

2008.09.04. 20:01

Google Chrome felhasználási feltételek

blablabla

11. Tartalmi jogok átadása

11.1. Ön megőrizhet minden szerzői és más jogot, amellyel már rendelkezik, a Szolgáltatás segítségével elküldött, továbbított vagy közzétett Tartalomra. A tartalom elküldésével, továbbításával vagy közzétételével Ön a Google számára örökös, visszavonhatatlan, világszerte érvényes, jogdíjfizetés alól mentes, nem kizárólagos jogot ad arra, hogy az Ön által a Szolgáltatás révén elküldött, továbbított vagy közzétett Tartalmat reprodukálja, átalakítsa, megváltoztassa, lefordítsa, közzétegye, nyilvánosan előadja, nyilvánosan megjelenítse, illetve terjessze. Ez a jogosultság csak arra a célra szolgál, hogy a Google népszerűsítse, terjessze vagy reklámozza a Szolgáltatásokat. Bizonyos szolgáltatások esetében ez visszavonható, a Kiegészítő Szolgáltatási Feltételekben foglaltak szerint.

11.2. Ön beleegyezik, hogy ez a jogosítvány arra is feljogosítja a Google-t, hogy az ilyen Tartalmat átadja más cégeknek, szervezeteknek vagy magánszemélyeknek, akikkel a Google kapcsolódó szolgáltatások nyújtásának céljából kapcsolatot tart fenn, és a Tartalmat e kapcsolódó szolgáltatások reklámozására használja fel.

11.3. Ön tudomásul veszi, hogy a Google, a Szolgáltatás nyújtásához szükséges műszaki eljárások során (a) továbbíthatja vagy terjesztheti a Tartalmat különböző publikus hálózatokon, (b) olyan változtatásokat eszközölhet az Ön által létrehozott Tartalmon, hogy azok megfeleljenek az adott hálózatok, eszközök, szolgáltatások vagy média műszaki követelményeinek. Ön tudomásul veszi, hogy ez a jogosítvány megengedi a Google-nak, hogy ilyen műveleteket végrehajtson.

11.4. Ön megerősíti és szavatolja a Google számára, hogy rendelkezik mindazon jogokkal, hatalommal és felelősséggel, amelyek biztosítják a fenti jogosítvány feltételeinek teljesülését."
 

Nos, ha nem lenne valakinek világos, a Google olyan szerződést írat alá a Chrome felhasználóival, amelynek értelmében minden adatra, ami a böngésző segítségével jön-megy, teljes rendelkezési jogot kap a cég. Ide értve képeinket, videóinkat, chat-beszélgetéseinket, e-mail üzeneteinket. Ezeket a Google-nak joga van tárolni, figyelni, és külön engedély nélkül felhasználni, közzétenni, terjeszteni, akár módosított formában is. Gyakorlatilag aki a Chrome-t telepíti, ki lesz szolgáltatva egy elérhetetlen amerikai mammutcég kénye-kedvének. És ha holnap a Google DVD-n kezdi terjeszteni a saját szellemi termékedet, filmedet, vagy bármit, amibe munkát fektettél, esetleg nem is a nagyközönségnek szántad, befoghatod a pofádat, és elmehetsz a sóhivatalba panaszra, mert még jogdíjat sem fognak fizetni neked. Na jó, azért legalább egy kicsit megtarthatsz a szerzői jogból. Feltéve, hogy az adott tartalomra azt még a Chrome-mal való feltöltés előtt megszerezted, különben...

Gondoltam Hasznos Infó.

Athemil

Forrás: www.bombagyar.hu

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rosszpcjunior.blog.hu/api/trackback/id/tr68648701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SharkyB 2008.09.04. 20:16:10

Kössz a figyelmeztetést Athemil!!!

berczib 2008.09.05. 05:27:46

tehát, hogyha csinálok 1 játékbemutatós vidit, és az több, mint qua jó lesz, akkor azt a gugli lenyúlhatja? na elmehetnek betonozni! :D

amúgy mi az a chrome? :)

Chevron7 2008.09.05. 07:18:41

NEM NEM NEM!!! Már régen lecserélték az EULA-t, csak még a magyar változat nincs frissítve, de úgyius mindegy, mert az angol a mérvadó.


itcafe.hu/hir/google_chrome_eula_omnibox.html

Luc 2008.09.05. 14:05:11

ekkora szemétséget...mennyen a Chrome böngésző akkor a csába xDDD Firefox a kira!

FalconCnCHq 2008.09.06. 10:06:25

@Luc
Meg az opera :). Az se rossz :D.

imi2 2008.09.06. 12:06:11

firefox iz bettör

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2008.09.06. 19:17:37

IE! a firefox 3 nálam nem megy normálisan az operát meg ki se próbálom:)

Luc 2008.09.06. 19:27:58

hát nemtom nálam Operán csak ugy jött a vírus :D

Luc 2008.09.06. 19:29:19

bakker most fürödtem és nemtom...vagy olyan melegvan , hogy izzadok xDD vagy a víz csurog rólam nemtom eldönteni xD

weeez 2008.09.06. 23:00:44

nah, volt ma egy uninstallom, és egy chrome keresés a gépemen, törléssel egyetemben :D

Csebby 2008.09.08. 22:00:53

Ezt már rég kiszedték mer mindnenki ezen volt felháborodva de mellesleg az összes többi böngésző is így tolja csak ott le se merték írni.De mellesleg nemhinném hogy pont a google lopná le mondjuk a házikészítésú videókat és adná ki szóval ez baromság a köbön és a chrome szerinem elég jól sikerült még kezdetleges fázisban van de van benne fantázia psze magasra tették alapban a lécet a firefoxxal ugyanis ha akarnak valamit akkor a firefoxot kell legyőzniük ami azért nem egy 1szerű dolog...

Animal76 2008.09.11. 12:47:35

Nem akartam kommentelni, de ez a cikk tényleg kezd irritálni. Kezdve azzal, hogy ez már rég (talán már a cikk előtt) meg lett változtatva, miért nem lehet update-ként egy nyomorult sort odarakni?
A másik, hogy személy szerint kifejezetten rühellem tomcatet. Azt nyilván nem várom el hogy mindenki így érezzen, de mondjuk az tagadhatatlan hogy a bombagyár egy eléggé politikai témájú oldal, és szerintem a politika nem tartozik ide. Ezzel szemben már egy hete a főoldalon virít az ingyenreklámjuk, szerintem igazán jöhetne már egy új videó.

Athemil · http://garrysmod.blog.hu 2008.09.11. 15:22:26

@animal 76
figyelj: én sem szeretem politikai civódásokat. a droidzónás bejegyzések miatt olvsgatom a bombagyárat + az h senki sem akar videót csinálni az nem az én hibám

HellRazor 2008.09.11. 16:13:21

hát Athemil tényleg nem tehet róla mert pl nyaralásaután is kirakot tsok vidit csak mostmár lassn FreddyD gyorsabban csinál vidiket mint a juniorok összesesn xDxDxD sztem csináljatok új vidiket xD

Dízel 2008.09.11. 17:03:07

Azért nincs mostanában annyi videó mint régen, mert a régiek közül a gyengébbek abbahagyták. Az mindenképp pozitív, hogy "kinevelődött" egy pár készítő akik minden videójukban hozzák azt a bizonyos szintet. Más kérdés hogy én szívesen néztem a gyengébb (értsd: trágya) minőségű bemutatókat is, számomra éppen a változatosság volt a legjobb az oldalban. Hogyha Reactort akarok nézni megkeresem Youtube-on, ha Senshit akkor felmegyek a blogjukra. Itt azt szeretem ha minél többféle bemutatót látok, jó néha új hangokat hallani. Azt vettem észre, hogy egyre kevesebbszer jövök fel az oldalra, valahogy már nem olyan a hangulata mint régen :(

Torrentboy · http://shadowminer.info/ 2008.09.11. 17:54:09

hát ja én is csinálnék de leszaroznátok és nem csinálok :D

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2008.09.11. 20:10:14

Bocs de szerintem azért az is közbejátszik hogy itt a suli!!!

Amúgy nézzetekrá JÓZSI blogjára, mert 2 héten belülre videót ígér:) Azaz hogyismondjam vissztér...

GCsaba 2008.09.12. 13:15:45

Hát nem is tudom, de én simán kinézem a Google-ből, hogy ezt megcsinálja azok után hogy a Youtube-t is megvásárolta... Szerintem csak szimplán buzik...

Sportszelet 2008.09.12. 18:07:17

athemil majd ha ráérsz mézd meg :$

Peethy 2008.09.20. 19:39:09

Sziasztok:)

Nos, valamit, azért hozzátennék ehhez az üzenethez, mert minden rosszindulat nélkül mondhatom, hogy ez itt negatív kampány a Google ellen, és csak a dolog egyik oldala van leírva. Én a helyedben nem tennék ilyen félinformációkat az oldaladra kedves Blogger:)

Kezdjük a legelején: a licensz nem áll a törvény felett. Tehát a Google Inc. nem adhatja ki senkinek a levelezésemet, ha az BÁRMILYEN SZEMÉLYISÉGI JOGOT SÉRT. Márpedig magáninformációk kiadása igenis az.

Másodszor: "Ez a jogosultság csak arra a célra szolgál, hogy a Google népszerűsítse, terjessze vagy reklámozza a Szolgáltatásokat." Tehát akkor (és CSAK AKKOR!) adhat ki rólam információkat, ha annak minden pixele csakis a reklámozást szolgálja!

Az alatta lévő szöveg nagy része így szerintem máris elveszítette a hitelességét, és csak riogatásként meg ijesztgetésként hatott, amiket személyszerint nagyon nem szeretek.

Remélem senki érzéseit nem sértettem meg ezzel a kommenttel, de azért jó, ha látjuk a dolog másik oldalát is.

Üdv: Peethy

~Melcsy 2008.10.03. 10:28:24

Én ennek a cikknek a linkjét a travianon találtam meg és tényleg nagyon durva miket művelnek ezek! :@
süti beállítások módosítása