Akik videókat küldtek be...

Abydos - Dragon Age 2 (Első látásra)

2012.01.06. 00:00

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rosszpcjunior.blog.hu/api/trackback/id/tr393513231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Navajonki 2012.01.06. 23:39:20

Huh, erre fel kell készülnöm :)

Navajonki 2012.01.07. 01:44:54

Nah, végignéztem. Imádom a videóidat, és ez alól ez sem kivétel, de azért voltak itt dolgok... Például nem tudom miért hívod a templáriusokat templerátusoknak. Még a magyar felirat is templáriust ír! (Pedig amilyen pocsék lett...). Másodszor, nem, akinek éjfatty-vér jut a szervezetébe az nem változik át, hanem lassan, kínok között szörnyethal. Pont. Flemeth kinézete egy kisebb botrány, az első részben egy randa vén banya, itt meg, ugyanabban az időben, amikor az 1 is játszódik... hát.. teljesen más. Borzalom. Egyébként tetszett a videó, mint mindig, mondjuk nem ez lett a legjobb szerintem.

Ha egy kis személyes véleményt megengedsz a játékról: Bioware. Ez igazából garancia a minőségre, de ha összehasonlítjuk az Origins-el, akkor valami iszonyat. Te is mondtad, rengeteget butult, a harcrendszer pörgősebb, de sokkal árkádosabb is, ezt mutatja az is, hogy itt nincs felülnézet. Nem kell (és nem is lehet) úgy sakkozni a karakterekkel mint az első részben, pedig szerintem tökéletes volt az a harcrendszer. Ezen felül a sztori is olyan semmi. Nézzük,

Origins: Egy mítoszi eredetű pusztító veszedelemtől megmenti a világot egy legendás harcosokból élló csapat (majdnem) utolsó tagja, akiről ódákat zengenek a jövőben.

DA2: Elmenekül egy ember és a családja egy városba, ahol fölmászik a szamárlétrán, és rendet tesz a városban. Valljuk be, közel sem olyan epikus.

Aztán ott a játékmenet. A társaiddal csak bizonyos eseményekkor van alkalmad beszélgetni, nem úgy mint az Originsben. Ezen felül a párbeszédek minősége se olyan jó. A játék lényegesen lineárisabb lett (előtörténet nuku, döntések gyakran ugyanazok máshogy becsomagolva), és az Isten szerelmére, NEM LEHET PÁNCÉLZATOT ADNI A TÁRSAKNAK?! MIÉRT?!

Ezen felül ez a magyarítás is.. hát fúj, sok helyen nem hű az első rész fordításához, tele van nyelvtani, értelmezési, és fordítási hibákkal, ha jól tudom egy másik gárda is lefordítja a játékot, mert ezt túl pocséknak tartják.

Hát kb ennyi, kellemesen eltelt ez a másfél óra, és remélem hamarosan látok még tőled videókat!

Abydos · http://abysan.com/blog 2012.01.07. 12:41:18

@Navajonki: Nem tudom miért, a templerátus jobban hangzik :D
Az éjfattyú véres dologhoz én tartanám magam, -hosszú kínok között- szerintem átváltoznak, de persze közel sem biztos, hogy igazam van, sőt, szerinted nincs is :D

P3T1 2012.01.07. 14:57:04

ez nem hivataélos forditás ezt vmi kisebb cspat csinálta.... szerintem az egynek se volt baromi jó de elemnet,éljen az angol verzió :D amugy az egy dolog h az 1 epikusabb de az pont ezért is olyan "Hihetetlen" mig ez a történt sokkal hihetöbb...

Navajonki 2012.01.07. 18:47:10

@P3T1: Fantasyvilágban a "hihetetlen" szó nem létezik :D
Egyébként tudom, hogy nem hivatalos a fordítás, de ez nem változtat a tényen, hogy silány.
süti beállítások módosítása